Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Καλωσόρισμα

Καλωσορίσατε στον κοινό μας ψηφιακό χώρο. Εδώ θα μοιραζόμαστε τις σκέψεις, το παραγόμενο υλικό, τις προτάσεις και τις διαφωνίες μας. Θα επικοινωνούμε, θα οργανώνουμε τα επόμενα βήματα, θα μοιραζόμαστε ρόλους και ευθύνες. Όλοι όσοι επιθυμούν μπορούν να λάβουν κωδικούς, ώστε να γίνουν συντάκτες και διαχειριστές του ιστότοπου, προκειμένου να αναρτούν αυτοβούλως άρθρα και να βοηθούν κι αυτούς που δεν έχουν αντίστοιχη τεχνική εμπειρία. Περισσότερες λεπτομέρειες θα συζητήσουμε στην πρώτη μας συνάντηση.

Σαν έναυσμα για να αρχίσει η κουβέντα, καταθέτω μια προσωπική συλλογιστική ερωτημάτων, γύρω από το θέμα μας. 
Τί είναι δημόσιος χώρος; Τι σχέση αναπτύσσει με τον ιδιωτικό χώρο; Είναι σαφή τα όρια που τους διακρίνουν; Πώς τροποποιείται ο λόγος μας, η χειρονομία μας και η παρουσία μας, στη μετάβαση από τον ιδιωτικό χώρο στον δημόσιο και αντίστροφα; Όλα αυτά ασφαλώς και δεν απαντιούνται έτσι εύκολα, ούτε έχουν μονοσήμαντες ερμηνείες. Όμως η ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών σίγουρα θα μας βοηθήσει να τα δούμε αντικειμενικότερα.

*Και μια πρόταση για παιχνίδι μέχρι την πρώτη μας συνάντηση, όποτε κι αν την ορίσουμε. Σε μια καθημερινή διαδρομή (σπίτι-σχολείο, σπίτι-φροντιστήριο, σπίτι-σούπερ μάρκετ κτλ), δίνω το κινητό στο παιδί μου και το παροτρύνω να φωτογραφίσει κάθε τι που του προξενεί ενδιαφέρον. Προηγουμένως μπορώ να έχω κάνει μαζί του μια πολύ γενική κουβέντα για το δημόσιο και το ιδιωτικό, αντλώντας από τις σκέψεις του παραδείγματα. Σε επόμενη φάση, ξεδιαλέγουμε μαζί τις φωτογραφίες, ξεχωρίζοντας 3-4, αφού επισημάνουμε μαζί τις ιδιαιτερότητες που μας έκαναν να τις επιλέξουμε. Πριν την πρώτη συνάντηση θα υπάρξει κάλεσμα για αποστολή των φωτογραφιών μαζί με τα σχόλια για την ιδιαιτερότητά τους, προκειμένου να τις απολαύσμουμε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια